Kirjanpitäjän työ digimurroksessa – miten käy työhyvinvoinnin?

Yritysten ja organisaatioiden kirjanpito on tiukasti säädeltyä ja sen hoitamiseen tarvitaan osaavia ja vastuullisia ammattilaisia: tilitoimistoja ja kirjanpitäjiä. Automatisoituminen on keskeinen kehityssuunta kirjanpidossa ja kirjanpitäjän työssä. Hurjimmissa skenaarioissa ennustetaan, että kirjanpitäjän työ häviää lopulta kokonaan!

Työnkuva muuttuu ja työvälineet kehittyvät

Digitalisoitumisen ja automaation seurauksena kirjanpitäjän työssä rutiinitehtäviä poistuu ja asiantuntijatehtäviä tulee tilalle. Yrityksen ja organisaation talouden tapahtumien kirjaamisesta siirrytään tapahtumien ajantasaiseen seuraamiseen ja tulevan kehityksen ennustamiseen. Jossain määrin ajantasaisuus on toteutunut jo nyt ja digitalisaatio tuo lisää uusia välineitä mobiilien palveluiden sekä erilaisten analyysiohjelmien muodossa.

Työhyvinvoinnista tulee huolehtia

Millä tavalla mennyt muutos ja tulevaisuuden ennakointi sitten on heijastunut ja tulee heijastumaan kirjanpitäjän työhyvinvointiin? Aiheutuuko skenaarioista pelkoa ammattitaidon vanhenemisesta ja tarpeettomuudesta, jopa työn menettämisestä? Kuormittavatko sähköiset järjestelmät ja niiden muutokset? Tärkeitä kysymyksiä, joihin ei ole yksiselitteisiä, eikä kattavia vastauksia.

Uudistumisessa tarvitaan malttia ja ajatusta sekä rohkeutta

Diverty-hankkeemme haastattelut hahmottavat kuvaa siitä, miten kirjanpitäjän työ käytännössä muuttuu ja miten he sen kokevat. Kirjanpitäjän työ on muuttunut ja muuttuu. Työssä on päällekkäin sekä uutta että vanhaa ja niin jaksamista tukevaa kuin kuormittavaakin. Se, miten vanhoista käytännöistä pystytään luopumaan ja millaisia uusia järjestelmiä, käytäntöjä ja prosesseja kehitetään määrittää sen, mihin suuntaan vaaka kallistuu.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *